تصادفات جاده ای و درون شهری یکی از معضلات خیلی مهم اند که سالانه علاوه بر خسارت های مالی خیلی زیاد موجب صدمه دیدن و یا حتی مرگ بسیاری از هموطنانمان می شوند. عوامل مختلفی می توانند بر روی تصادف موثر باشند که ما در این مطلب مهم ترین عوامل موثر در تصادفات جاده ای و داخل شهر را شرح می دهیم و راهکارهای جلوگیری از بروز تصادف یا متحمل نشدن هزینه زیاد را توضیح می دهیم.
مهم ترین عوامل در تصادفات جاده ای کدامند؟
مهم ترین عوامل در بروز تصادفات جاده ای و درون شهری ایمنی خودرو، کیفیت راه و کیفیت رانندگی افراد می باشند. متاسفانه جادههای ایران هنوز هم بحرانسازند و خودروها هم ایمنی لازم را برای سرنشینان فراهم نمیکنند و در نهایت، خطاهای انسانی، منجر به وقوع حوادث ناگوار میشود.
اما با این وجود باز هم خطاهای رانندگی بیشترین سهم را در بروز تصادفات دارند. این موضوع کاملا اثبات شده است و با توجه به آماری که از تصادفات در کل دنیا گرفته شده است ثابت شده که عامل انسانی نقش پررنگ و محوری را در شکلگیری تصادفات جادهای ایفا میکند.

چرا که انسان با داشتن قوه تصمیم گیری می تواند نسبت به شرایط جاده و خودرو تصمیم بگیرد که با چه سرعتی براند، در طول خطوط حرکت کند و کمربندش را ببندد و با توجه به عدم رعایت این عوامل حدود 80 در صد تصادفات به دلیل بی احتیاطی و بی توجهی عامل انسانی رخ می دهد.
در عامل انسانی عواملی همچون نافرمانی از قوانین رانندگی، عدم توانایی لازم در رانندگی، عادات بد رانندگی و موارد مشابه می توانند منجر به بروز تصادفات جاده ای و درون شهری شوند.
عادات بد و موثر رانندگان در بروز تصادفات جاده ای
عادات متعددی در رانندگان برافزایش تصادفات در ایران مؤثر است که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- رانندگی با چراغ خاموش در شب
- صحبت و توجه به همراه در حین رانندگی
- خوردن و نوشیدن در رانندگی
- عدم رعایت فاصله ایمنی و توجه نکردن به سرعت
- حرکات نمایشی در حین رانندگی
- بیتوجهی به علائم راهنمایی رانندگی
- صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی
- وجود نقص فنی در خودرو و بیتوجهی به آن
- جربحث در داخل خودرو
- خوردن شربت یا قرصهای مسکن و خوابآور
همچنین مهم ترین تخلفات انسانی که بیشترین میزان تصادفات جاده ای را ایجاد می کنند عبارتند از:
- خستگی
- خوابآلودگی
- انحراف به چپ
- عدم توجه به جلو
- سرعت غیرمجاز
- داشتن نقص فنی خودرو و بروز مشکل به دلیل کارکرد نادرست خودرو
حالات مختلف تصادفات جاده ای و درون شهری

تصادف به حالت های زیر می تواند رخ دهد:
- تصادف از عقب (برخورد جلوی ماشین به سپر عقب ماشین دیگر)
- تصادف از بغل
- تصادف از روبرو (شاخ به شاخ شدن)
راه های کنترل تصادف
پلیس راهنمایی و رانندگی در حال حاضر با گذاشتن گشت های متعدد در مسیرهای درون شهری و برون شهری سعی در کنترل عبور و مرور رانندگان دارد. یکی دیگر از روش هایی که برای کنترل تخلفات رانندگی در نظر گرفته شده است سامانه های نظارتی هوشمند در سطح جاده های کشور می باشند.
این سامانه که با نام سامانه سپه بن می باشد ناوگان حملونقل عمومی در حوزه مسافری را هوشمندسازی کرده و بهخوبی رفتار خودرو و راننده را در سطح جاده رصد و ثبت میکند.

اما با وجود تمامی روش های کنترلی پلیس باز هم تصادفات مختلفی در زمان های مختلف شب و روز رخ می دهند که در برخی از آن ها واقعا یک طرف تصادف هیچ تقصیری ندارد اما به ناحق متحمل هزینه می شود. برای مثال تعداد فرض کنید که شما ماشینتان را در گوشیه خیابان پارک کرده و وقتی که برگشتید می بیینید فردی به خوردو شما زده و فرار کرده است. در این گونه مواقع داشتن دوربین خودرو به شما در یافتن فرد متخلف کمک زیادی می کند.
یا اینکه در بسیاری از تصادفات جاده ای و درون شهری با رسیدن پلیس به محل حادثه کروکی کشیده می شود و صحنه تصادف بازسازی می گردد. اما گاهی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی تشخیص درستی از حالت تصادف داده نمی شود و شما می توانید با ارائه فیلمی که دوربین خودروتان ذخیره کرده است به پلیس در یافتن مقصر اصلی کمک کنید.
قیمت دوربین خودرو چندان بالا نیست و داشتن دوربین خودرو مناسب سفر می تواند کمک بزرگی در طول سفر برای شما باشد. دوربینی که بتواند از تصادفات فیلمبرداری یا عکسبرداری کند باید دوربینی با نظارت دقیق از قسمت های مختلف خوردو باشد تا بتواند انواع زوایای خودرو را تحت کنترل داشته باشد. برای دسترسی به دوربین های مختلف می توانید به وب سایت ما مراجعه کرده و لیستی از دوربین های خودرو عالی با بودجه های مختلف را بررسی کنید.